Combined Shape

verschillen transformeren in superkrachten

Bij Aalberts advanced mechatronics geloven we dat het vinden van manieren om te delen, te leren en samen te werken binnen onze groep ons zal helpen ons volledige potentieel te benutten. Hoewel we dit al op een aantal conventionelere manieren doen, zoals via stages en expertgroepen, benadert een van onze recente aanwervingen het concept op een geheel nieuwe manier.

Guillermo Dominguez komt uit Spanje, maar werkte al een paar jaar bij een technisch bedrijf in Nederland toen hij bij Lamers een baan vond voor de introductie van nieuwe producten. Zijn achtergrond als natuurkundepromovendus was niet de meest voor de hand liggende, maar hij belde de recruiter toch op. “Ik zei dat als ze nieuwe producten wilden ontwikkelen, ze misschien iemand als ik nodig hadden,” zegt Guillermo. “Ze gingen akkoord, maar niet op de manier die ik verwachtte.”

Mogema bleek de plek te zijn waar Guillermo op lange termijn terecht zou komen, maar Pneutec had een dringend project dat ondersteuning nodig had, dus zijn eerste functie bij advanced mechatronics was eigenlijk een detachering. “Ze dachten dat het Pneutec-project voor mij een interessante manier zou zijn om de groep te leren kennen”, legt Guillermo uit. “Een van de belangrijkste redenen dat ik solliciteerde was de mogelijkheid om door te groeien, dus ik was blij om te beginnen waar zij dachten dat ik nuttig zou zijn.”

Het project is gericht op het ontwikkelen van een nieuwe pneumatische technologie voor een belangrijke klant en is tot nu toe interessant gebleken. Guillermo zegt: “Ik ben geen expert in slangen en fittingen, maar ik gebruik mijn ervaring in materiaalwetenschap. Ons doel is een oplossing te ontwikkelen die beter is dan al het andere op de markt. Aan de ene kant zoomen we in op de technische uitdaging, aan de andere kant denken we na over het grote geheel.”

Guillermo heeft gemerkt dat dat denken over het grote geheel zich ook uitstrekt tot de manier waarop de groep naar samenwerking kijkt. “Elk bedrijf heeft een andere manier van werken en een andere stijl, maar iedereen is het erover eens dat we als groep moeten gaan denken,” zegt hij. “Ik probeer iets nieuws te doen, en hoewel mijn collega’s soms niet weten hoe ze een bepaald probleem moeten oplossen dat ik aan hen voorleg, hebben ze er altijd vertrouwen in dat we er samen uit kunnen komen.”

Dat enthousiasme om nieuwe dingen te proberen bracht Guillermo er zelfs toe om Nederlands te leren. Hij legt uit: “Ik deed mijn Erasmus in Nijmegen en kreeg de kans om vervroegd een cursus Nederlands te gaan volgen. Ik dacht, waarom niet? Ik deed de cursus en zakte voor het examen, deed een andere cursus en zakte ook voor dat examen, maar toen ik terugging naar Madrid bleef ik Nederlands studeren als een persoonlijke uitdaging. Niet veel mensen spreken Nederlands, dus het is alsof je een geheime superkracht hebt.”

Hij vindt dat Nederlands niet zijn enige superkracht is. “Soms zeggen mensen tegen me: wat doet een doctorandus hier? Je richt je alleen op kleine details,” zegt Guillermo. “Maar onze klanten willen altijd dat we nauwkeuriger worden en er is een grens aan hoeveel we bestaande technologie kunnen optimaliseren. We zullen een punt bereiken waarop we van technologie moeten veranderen en dan hebben we mensen zoals ik met vreemde achtergronden nodig om de lat hoger te leggen en te blijven verbeteren.”

Nu Guillermo’s “detachering” ten einde loopt, voelt hij zich op unieke wijze voorbereid om bij Mogema te beginnen en hoopt hij dat zijn “vis uit het water”-ervaring als prototype dient voor anderen. “Ik zou graag nog meer van dit soort projecten zien waarbij je mensen met verschillende vaardigheden nodig hebt en het niemand uitmaakt van welk bedrijf ze komen – ze zijn van Aalberts – en je gewoon samenwerkt,” zegt hij. “Ik weet dat elk bedrijf anders is, maar als we eenmaal een manier vinden om elkaar te begrijpen, zal dat echt krachtig zijn.”

Vond je dit interessant? Klik hier voor onze andere verhalen.

extra informatie

gerelateerd

contact

Interested in advanced mechatronics!

We are here to help. Get advice on how we can develop solutions to your challenges or learn more about our range of propositions.

contact ons

Wij zijn er om u te helpen. Laat u adviseren over hoe wij oplossingen voor uw problemen kunnen ontwikkelen of kom meer te weten over onze reeks voorstellen.