Combined Shape

nieuwe manieren vinden om mensen en ideeën te verbinden

Met ons management trainee-programma wil Aalberts de getalenteerde afgestudeerden aantrekken die we nodig hebben voor succes op de lange termijn. Tijdens het programma doorlopen de trainees in een periode van 18 maanden zes projecten bij verschillende Aalberts-bedrijven. Aan het eind van het programma hebben ze een goed begrip van onze business, een uitgebreid netwerk en zijn ze klaar om de rol binnen ons bedrijf aan te nemen die het beste past bij hun unieke capaciteiten en ambities.

Joep Steggink begon in januari aan het programma nadat hij zijn studie Industrial Engineering and Management aan de Hogeschool Utrecht had afgerond. Voor zijn eerste project, op de afdeling Projecten en Engineering van Lamers, heeft hij zich gericht op het digitaliseren van processen die worden gebruikt in cleanrooms om producten te assembleren en te kwalificeren, om Lamers te helpen duurzamer en papierlozer te worden en Industrie 4.0 te omarmen.

Joep Steggink houdt een van de assemblages vast waarvoor hij een digitale werkinstructie ontwikkelde

 

Dat is niet altijd eenvoudig geweest. “We leveren extreem hightech producten, maar sommige van onze processen zijn nog een beetje old school”, zegt Joep. “Ik vind dat erg leuk, want er zijn veel mogelijkheden voor verbetering, maar ik heb geleerd dat het cruciaal is om met mensen op de werkvloer te praten, zodat iedereen begrijpt wat je probeert te doen en hoe het beter zou kunnen.”

Zoals blijkt, is het praten met verschillende mensen Joeps favoriete deel van de ervaring tot nu toe. “Als trainee heb je geen tijd om achter je bureau te zitten en dingen in je eentje uit te zoeken”, zegt hij. “Je moet met mensen praten om informatie te krijgen en je ideeën te bespreken en dingen uit te zoeken. Ik praat met zoveel verschillende mensen binnen het bedrijf, en elke keer als ik dat doe, krijg ik nieuwe context, hoor ik andere verhalen en meningen, en leer ik gewoon veel.”
Joep heeft het gevoel dat die interesse van twee kanten komt. “Mijn mentor is heel vriendelijk en open – ik heb nog nooit een mentor meegemaakt die zo close was met mijn project”, zegt hij. “Iedereen vraagt hoe het met me gaat en hoe het met mijn project gaat. Ik zie dat mensen met wie ik praat enthousiast zijn over de verbeteringen die we kunnen aanbrengen, en dat geeft me meer energie om aan mijn project te gaan werken.”

“Traineeships zijn voor ons een manier om als bedrijf te experimenteren, dus we hebben trainees nodig die leergierig zijn en iets nieuws proberen uit te vinden”, zegt Chris Rutten, Joep’s mentor en directeur Engineering & Quality bij Lamers. “Omdat Joep een niet-technicus is in een technische omgeving, kan hij dingen heel anders benaderen. Hij is niet bang om vragen te stellen en is goed in het leggen van verbanden die wij zelf niet altijd leggen. Je zou verwachten dat ingenieurs sceptisch staan tegenover een ‘wijsneus’ van de universiteit, maar hij heeft hun respect verdiend.”

Nu Joep’s eerste project ten einde loopt, is die leergierigheid nog even sterk als altijd. “Ik heb hier zoveel dingen geleerd dat ik ze nauwelijks allemaal kan opnoemen”, zegt hij. “Het is bitterzoet om Lamers te verlaten omdat ik zo ondergedompeld ben in mijn project en in het bedrijf, maar ik kijk ernaar uit om mijn pilot af te ronden en uit te zoeken welk probleem ik hierna mag proberen op te lossen.”

Vond je dit interessant? Klik hier voor onze andere verhalen.

extra informatie

gerelateerd

contact

Interested in advanced mechatronics!

We are here to help. Get advice on how we can develop solutions to your challenges or learn more about our range of propositions.

contact ons

Wij zijn er om u te helpen. Laat u adviseren over hoe wij oplossingen voor uw problemen kunnen ontwikkelen of kom meer te weten over onze reeks voorstellen.