Combined Shape

het aantrekken van missiekritische medewerkers

Onze focus bij Aalberts ligt op het oplossen van uitdagingen van klanten. Om dit te bereiken zijn mensen nodig die nieuwsgierig en vastberaden zijn in hun streven naar uitmuntendheid. Mensen die nooit opgeven en altijd willen verbeteren.

Hoe zorgen we ervoor dat we in de toekomst het jonge talent aantrekken dat we nodig hebben om te slagen?

voorbereiding op de toekomst
“In de toekomst zullen we een echte uitdaging hebben om de juiste mensen te vinden,” zegt Inge Colson, directeur HR & communicatie Aalberts advanced mechatronics. “Dat komt niet alleen doordat de bevolking in de hele samenleving vergrijst, waarbij veel mensen de beroepsbevolking verlaten en hun vaardigheden meenemen, maar ook doordat minder jonge mensen een loopbaan in de industrie beginnen. Vaak komt dit doordat ze niet weten dat er interessante banen beschikbaar zijn binnen de technische sector.”

Ze vervolgt: “Bovendien verandert de wereld snel, en technologische innovatie vormt daarop geen uitzondering. Het is essentieel dat we in contact blijven met de jongere generaties die de technologieën van morgen zullen ontwikkelen. Om het talent te vinden dat we nodig hebben, werken we samen met externe partners om te delen wat we bij Aalberts bieden: de kans om een verschil te maken in baanbrekende industrieën.”

samenwerking met universiteiten 
Een van de manieren waarop wij dit doen is door samen te werken met universiteiten, wat ons de kans geeft om de unieke manieren waarop wij problemen oplossen en oplossingen creëren te delen met studenten die op een dag deel zouden kunnen uitmaken van ons personeelsbestand. Wij doen dit niet alleen door deel te nemen aan carrièrebeurzen, maar ook door onze technologieën en expertise aan te bieden aan ontwerp- en onderzoeksprojecten van studenten, zoals het solar car ontwikkeld door studenten van de TU Eindhoven.

reïntegratie van werklozen

Een ander initiatief is een samenwerkingsverband met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Via dit samenwerkingsverband bieden wij werklozen trainingen en andere ondersteuning aan om hen voor te bereiden op een technische carrière bij Aalberts mechatronica voor gevorderden.

Bij Aalberts advanced mechatronics weten we dat we door ons te richten op onze mensen, de wereld van vandaag kunnen verbeteren en de wereld van morgen kunnen uitvinden.

Vond je dit interessant? Klik hier voor onze andere verhalen.

extra informatie

gerelateerd

contact

Interested in advanced mechatronics!

We are here to help. Get advice on how we can develop solutions to your challenges or learn more about our range of propositions.

contact ons

Wij zijn er om u te helpen. Laat u adviseren over hoe wij oplossingen voor uw problemen kunnen ontwikkelen of kom meer te weten over onze reeks voorstellen.